Tuesday, February 15, 2011

Tutorial 1 : Nak buat heartbeat

Sticky Post Post melekat

Ini apa yang dijanjikan.

Kalau korang nak tahu heartbeat.my ni pun lebih kurang cam nuffnang gak. Untuk menambah pendapatan sampingan. Sebenarnya saya pun baru register. Jadi terus buat tutorial.

1. Korang perlu klik sini untuk register ek. Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2. Akan keluar page seperti ini. dan Klik Create Account yer



3. Akan keluar lak page ni. Isi semua yer.



4. Dah settele . Kira berjaya la tu




5. Pastu klik kat Join HB!Affiliate plak..untuk register lagi.




6. Settle semua klik Get A Code yer. Proses untuk copy kat blog



7. Ada macam-macam cara boleh. untuk horizontal ke vertical ke..ikut suka ek. copy yer biler dah pilih nak mana satu tau



8. Buka blog - bahagian design - pilih Add a Gadget ..ok



9. Pilih HTML yer. pastu paste kan . n save



10. Boleh la kita nak letak memanapun. kiri , kanan, atas atau pun bawah yer. DONE
Kalo korang perasan step ke 6 picture tu, ada tulis camana heartbeat ni menjana pendapatan. meh la kiter cuba sama-sama ek. kalo tak paham leh tinggal kan komen kat page ni.

7 tinggal jejak:

mekchu said...

pandai gunakan peluang... byk cara kita boleh buat side income ni kan... makin masyukkkkkkk.....

bobiedanbad said...

tq for the tutorial :)

eMMe said...

bagus laa..macam cikgu tusyen dah gayanya...hehehehe...

batu baiduri said...

hai...slam p'knalan...
10s 4 dis tutorial.....i like (^_^)

me and you said...

emm.... tak ganggu keahlian kat nuffnang ke?

http://kenchenys.blogspot.com/

mekchu said...

mekchu je kot yg belum register HB ni lagik.. semorang dah ada kan.. nak kena buat jugak laaa...

Arpiiz said...

saya gunakkan link entry ni ye..